Rendezvény

2019.05.06. 16:48

Negyvenegy pneumobilt várnak az Érsekkertbe

Tizenkettedszer rendezik meg a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt Egerben, s tizenegyedszer lesz a viadal helyszíne az Érsekkert.

T. B.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, pénteken felvonulást terveznek a Dobó térre, koncertet adnak a Farkas Ferenc Zeneiskola növendékei, fellép a Farkas Family Band is. Szombaton rendezik a futamokat, amelyeket számos családi program kísér az Aventics, a kamara, a rendőrség, az egyetem és a civil szervezetek jóvoltából. Közönségtalálkozót tartanak az Opel Dakar Teammel.

Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, új tulajdonosuk, az Emerson cégcsoport is a verseny mellé állt. Az induláskor megfogalmazott célt, a hallgatókkal való kapcsolatépítést elérte a rendezvény, megtérül a befektetésük, a műszaki egyetemek pedig igénylik ezt a fajta gyakorlati feladatot. Idén nyolc országból érkeznek résztvevők, a 41 csapatból 21 magyar, a többi romániai, szlovák, cseh, lengyel, lett, litván és észt.

A pneumobilozásba 25 egyetem kapcsolódott be, tíz hazai felsőoktatási intézmény. Habis László, Eger polgármestere kifejtette, a város és az Aventics kapcsolata sokrétű, dolgoznak a műszaki értelmiség városba vonzásán. A cég lakásokat újított föl a garzonházban, családbarát munkahelyként segíti a pályakezdő és családot alapító nőket. A város aszfaltozással igyekezett jobb pályát biztosítani a pneumobiloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában