együtt ünepeltek

2019.05.12. 19:57

Sváb étkeket kóstolhattak a gasztronómiai találkozón Kerecsenden

Második alkalommal szervezte meg a sváb gasztronómiai találkozót a Kerecsendi Német Nemzetiségi Önkormányzat.

B. K.

Az aldebrőiek a sült derelyével arattak sikert

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Barta Katalin

A programok május 12-én, vasárnap délelőtt kezdődtek a Malompark rendezvényközpontban, ahol a környékbeli német nemzetiségi önkormányzatok által hagyományos sváb ételek készültek.

Az aldebrőiek a sült derelyével arattak sikert Fotó: Barta Katalin / Heves Megyei Hírlap

A remek hangulatú találkozón a kerecsendi, a kompolti, az aldebrői és a kerepesi csapat egyaránt kitettek magukért. A vendéglátók különleges hentestokánnyal rukkoltak elő, amelyet füstölt sonka, sertéshús és ecetes uborka gazdagított. Az aldebrőiek a messze földön híressé vált túrós és ízes, sült derelyével és a fojtott nevű pörköltfélével arattak sikert, a kompoltiak túrógombócot hoztak magukkal, míg a kerepesiek tárcsán sült húsokat kínáltak a vendégeknek. Az étkeket jelképes támogatói jegy ellenében bárki megkóstolhatta. Ezúttal sem maradtak el a rendezvényhez illő zenés programok. A vendégek délután négy órától Nepomuki Szent János tiszteletére ünnepi szentmisén vettek részt a a kerecsendi templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában