régészet napja

2019.05.26. 17:11

Visszaköszönt a múlt az egri várban

Összejöttek a szakma képviselői és a laikusok a Régészet Napján.

S. S.

Nyárias idő kísérte a Dobó István Vármúzeumban a Régészet Napjának szombati eseményeit. A szervezők pedig arról gondoskodtak, hogy a résztvevők jól érezzék magukat. Minden korosztály meg is találhatta számítását, akár a Varkoch-kapu melletti régészeti homokozóban, akár, ha a Palotaudvaron Kenyér a történelemben elnevezésű gasztrotörténeti programot választotta.

A utóbbi helyen óránként indult életmód- és fegyverzetbemutató a Nordegard katonai hagyományőrző csapat közreműködésével A germánok nyomában címmel. Az új kort idézte ugyanakkor a Drónkóstoló az északi falszorosban. Sokan voltak kíváncsiak Bognár Katalin és Berecz Barbara rendhagyó tárlatvezetésére is. Előbbi A mindennapok története a történelem árnyékában címmel, utóbbi Történetek a régészet „sötét” oldaláról témakörben kalauzolta az érdeklődőket.

A Régészet Napjának pénteki eseményein a Vármúzeum régészei kaptak lehetőséget arra, hogy szakmai konferencián bemutassák érdekes munkájukat. A tanácskozáson hat érdekfeszítő előadás hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában