pályázat

2019.06.28. 10:34

Filmek a droghelyzetről, ahogy az egri fiatalok látják

Remek videókkal pályáztak az egri diákok a Tiszta Élvezet című kiírásra, díjazták őket.

B. K.

Kovács Dominik első díjat nyert

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az idén 18 éves egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) ez évtől kiemelt hangsúlyt fektet a lakossággal, különösen a fiatalokkal, a médiával és a drogproblémával közvetetten foglalkozó szakemberekkel történő együttműködésre és kommunikációra. Ennek jegyében a KEF rövidítés mostantól nemcsak, Kábítószerügyi Egyeztető Fórumként, hanem Közösségi – Erő – Forrásként is megjelenik.

Ennek keretében szerveztek a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjára a média szakembereivel találkozót, ahol egy új játék mentén közösen gondolkodtak a függőség témájáról. Ezt követően pedig a 12–20 éves tanulók részére Tiszta Élvezet – drogok, ahogyan én látom őket címmel meghirdetett videópályázat eredményhirdetését tartották meg.

Tóth Róbert, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Eger elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, a felhívás célja az volt, hogy a fiatalok bemutathassák tudásukat, elmondhassák javaslataikat napjaink egyik legégetőbb gondjáról, a drogproblémájáról és a viselkedési függőségekről.

Kovács Dominik első díjat nyert Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A kiírásra hat pályamű érkezett, amelynek a díjait az Uránia moziban adták át a június 26-i világnapon.

A beérkezett alkotások rendkívül sokszínűek voltak, jól tükrözték a függőség problémájának összetettségét. Első helyezést ért el Kovács Dominik Péter (13 éves), az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulója az Internet és játékfüggőség – Játékidő? című munkájával. Második helyen végzett Barta Balázs (17 éves), az Egri Dobó István Gimnázium tanulója, Fogságban című pályaművével. Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanulóiból álló csapat lett a harmadik, melynek tagjai Holecz Bálint (17), Csépányi-Bárczi Tamás (17), Pásztor Kristóf János (17). Ők a Tiszta élvezet – drogok, ahogyan én látom őket című alkotásukért kaptak elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában