elektronikai hulladékfeldolgozó

2019.06.03. 16:11

Folytatódik az e-hulladék körüli vita

A városi közgyűlés módosította hulladékgazdálkodási rendeletét, erről tartott sajtótájékoztatót az Egységben A Városért Egyesület.

Sz. K.

Az Egyesület nevében Földvári Győző önkormányzati képviselő (DK) és Mirkóczki Ádám jobbikos polgármesterjelölt hétfőn a Vécseyvölgy utcában, az AL-CU Service Kft. előtt.

Mirkóczki kijelentette, a rendelet nem megszünteti, hanem megnyitja annak jogi lehetőségét, hogy ilyen tevékenység elinduljon.

– A cég nem kezdte el felszámolni a telepített technológiát, semmi nem utal rá, hogy máshol keres telephelyet. Kivárást tapasztalunk az önkormányzati választásig, s utána működhet az üzem. Ennek megakadályozására aláírásgyűjtésbe, tájékoztatási kampányba kezdünk – mondta. Hozzátette, ha októberben az egyesület kap bizalmat, a városban nem lesz elektronikai hulladékfeldolgozó.

Habis László polgármester úgy reagált: „az ellenzéki pártok egyesülete újra fújja a kampánylufit”. – Amit megígértem, aszerint járunk el, a hulladékgazdálkodási rendelet tiltó szabályait átvezetjük a Helyi Építési Szabályzatba is. Ez jogi garanciákat nyújt, szemben az ellenzék minden szakmaiságot nélkülöző javaslatával – tájékoztatott.

Martonné Adler Ildikó, a Fidesz Egri Szervezetének elnöke a következőképpen reagált közleményben:

– Megértjük, hogy a jobbikos képviselő tanácstalan a választás után. Nincs témája, ami a választókat érdekelné, ezért kapaszkodik egy rég lerágott csontba. Elektronikus hulladékfeldolgozó nem lesz Egerben, amíg Habis László a polgármester. Mirkóczki Ádám hagyja abba az egriek riogatását, és inkább vonja le a választás következtetését – Eger nem kér többé a Mirkóczki családból, az MSZP és a Jobbik elvtelen politizálásából – írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában