Szabadtéri játékok

2019.06.25. 16:38

Gyerekekről, felnőttekről is szólt a gyöngyösi Családok Napja

Szabadtéri játékokkal telt meg a Mátra Művelődési Ház előtti tér, majd a gyerekeknek szóló program a színházteremben folytatódott.

H. É.

2019.06.25 - Kisközösségek és Családok Napja „Család és közösség mindenek felett” - Mátra Művelődési Központ - Gyöngyös - Czímer Tamás - CZT - Heves Megyei Hírlap

Kedden a Kisközösségek és Családok Napja elnevezésű egész napos programmal várták az érdeklődőket a szervezők és igyekeztek minden korosztály számára programot kínálni, tudatta Nagy Andrea, az intézmény megbízott igazgatója. Hozzátette, idén első alakalommal rendezték meg a családi napot, ám szeretnék, ha ebből hagyomány lenne, évente akár több alkalommal is.

 

– A mai napon a családok és a helyben szerveződő közösségek fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet, éppen ezért az sem véletlen, hogy a városi véradás is itt és most zajlik, ugyanis olyan helyi csoportokat, szervezeteket is szerettünk volna bemutatni, akik önkéntes munkával sokat tesznek a közösség boldogulásáért – mondta el Nagy Andrea.

– A napsütötte Szardína szigetén az átlag életkor nyolcvan év felett van, sőt nem ritka,hogy az ott élők századik születésnapjukat is megélik, ez pedig nemcsak a géneknek, a kedvező éghajlatnak és az egészséges étkezésnek köszönhető, hanem annak is, hogy a szigeten a család jelentőség mellett a közösséghez tartozás is elengedhetetlen tényező – mesélte Murányi Norbert, megyei kulturális közösségfejlesztő mentor előadásában, amelyben a szakember többek között a kisközösségek és a civil szervezetek haszna mellett a jótékony hatásairól is szólt. Délután Mangó Gabriella, háziorvos csalt mosolyt a hallgatóság arcára, ugyanis hétgyermekes édesanyaként és nevelőanya szerepben is személyes tapasztalatain keresztül beszélt a mozaik családok hétköznapjainak szépségeiről és nehézségeiről, majd Kenyeressy Károly helyi református lelkész bibliai idézetekkel igyekezett a résztvevőknek a házasság eszményét és célját megvilágítani. Több előadáson is elhangzott, hogy a szeretet és az elfogadás elengedhetetlen a jó emberi kapcsolatokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában