hőség

2019.06.14. 16:55

Így csökkenthetjük a hőségben végzett munka veszélyeit

Kánikulában az egészséges szervezetet is extrém igénybevétel valamint fokozott terhelés érheti, ezért emelkedik a munkabalesetek kockázata.

M. H.

A dolgozók egészsége érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a munkavédelmi szabályok betartására – figyelmeztet a Heves Megyei Kormányhivatal. Különösen szabadtéren, de zárt térben is szükséges ivóvizet biztosítani a munkavállalóknak, valamint a munkavégzés közbeni pihenőidőket is.

A munkát úgy kell megszervezni, hogy a dolgozók egymást váltva végezzék a feladataikat, és viszonylag rövid ideig tartózkodjanak egyhuzamban a tűző napon. Ahol lehetséges, a szabadtéri munkaterületet árnyékolni kell. Zárt térben klímával szükséges a megfelelő környezetet biztosítani, vagy ahol azok alkalmazása nem megoldható, átszellőztetéssel. Meglévő klímaberendezések esetén különösen fontos karbantartani valamint tisztítani azokat az egészségkárosodások megelőzése érdekében. Munkaterületeken mindig legyen mobiltelefon, hogy szükség esetén lehessen segítséget kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában