Kiállítás

2019.06.27. 16:16

Kányádi Sándor emléke előtt tiszteleg a Kaláka is

A tárlat főként a költő családi és baráti kapcsolatait mutatja be fotókon, verseken, kéziratokon valamint különböző személyes tárgyakon keresztül.

M. H.

– Kutyameleg, kánikula, nyelvét kiveti a kutya, budákol, a tűző, heves nap elől árnyékot keres – így szól Kányádi Sándor Kánikula című verse. Ez a költemény hangzott el a költőről szóló Találkozások nevet viselő kiállításmegnyitón a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban.

A tavaly elhunyt költő előtt tisztelgett a Kaláka is Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az emlékkiállítás előzménye a 16. Budavári Könyvünnepen nyílt tárlat. A tárlat főként a költő családi és baráti kapcsolatait mutatja be fotókon, verseken, kéziratokon valamint különböző személyes tárgyakon keresztül. Az eseményen köszöntőt mondott Bauer Eszter, a budavári önkormányzat szakreferense, a kiállítást pedig dr. Ködöböcz Gábor irodalomtörténész nyitotta meg. Ezek után a Kaláka Együttes zenélt, hiszen mint elhangzott, a Kaláka sokat köszönhet Kányádi Sándornak, az ezredforduló legnagyobb magyar költőjének. Sándor bácsi Budavár díszpolgára volt, kedves, személyes hangvételű kiállítással emlékezett meg róla a budavári önkormányzat tavaly. Ezen kiállítás anyagából látható a kiállítás a 40. Kaláka Fesztivál alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában