köszöntés

2019.07.17. 17:29

Az egri kertbarát egyesület 45 éves lett

Az országos konferenciát Egerben tartják.

M. H.

A 45 éves egyesület tagjait a városházán köszöntötték Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Idén 45 éves a Kertbarát Kör Egyesület Eger, a jubileumi ünnepségükre pedig szerdán, a városháza dísztermében került sor. Zerényi Endre elnök portálunk kérdésére elmondta, a Kertbarátok Országos Szövetsége háromnapos konferenciát tart a megyeszékhelyen, s a születésnap tiszteletére a civil szervezet kapta meg ennek szervezési lehetőségét.

A 45 éves egyesület tagjait a városházán köszöntötték Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A nyitó ünnepségen fölelevenítjük a négy és fél évtized legfontosabb, és legszebb mozzanatait. Az egyesület szívügyének tekinti a kertészkedést, a gyümölcs- és zöldségtermesztést – hangsúlyozta. A konferencia programjairól szólva elmondta, visszatekintenek majd a régi, falusi mesterségekre. A résztvevőket Habis László polgármester is köszöntötte. Elmondta, több évtizedes elkötelezett munkát végez az egyesület.

– A kertészkedés az élet szépségei közé tartozik, a kertbarátok pedig fontos missziót teljesítenek. Eger számára mindig is fontosak voltak a civil szervezetek – húzta alá.

Nyitrai Zsolt levélben köszöntötte a megjelenteket, szavait Zerényi Endre tolmácsolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában