Beruházás

2019.07.09. 13:21

Ingyen használható az új parkoló Egerben

Száz új parkolóhellyel gazdagodott a Felsőváros egy, a napokban befejezett beruházásnak köszönhetően.

Süli K.

20190709 - Habis László (polgármester, Eger) - Ingyenes parkoló a Felsővárosi Sporttelep mellett (Hőközpont szomszédsága) - Eger - Berán Dániel, BD - Eger

Fotó: Daniel Beran

A sporttelep mellett, a jégpálya korábbi helyén zúzottköves parkolót alakított ki a város az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (EVAT) Zrt-vel együttműködve. A keddi helyszíni sajtótájékoztatón Habis László elmondta, a parkoló ingyenesen használható, fenntartását a parkolási rendszer bevételeiből fedezik. A polgármester hozzátette, a fejlesztés fontos része a város parkolóhely bővítési törekvéseinek, mint mondta, a megújuló Sas úton 140 parkolóhely lesz, a Kertész úton pedig 260, és emlékeztetett rá, tavasszal a Malom utcánál 60 férőhelyes parkolót adtak át.

Kis-Tóth Roland, az EVAT Zrt. vezérigazgatója elmondta, közel háromezer négyzetméteren alakították ki az új parkolót, a beruházás során nem vettek el a zöldterületekből. Kiemelte, a Felsővárosban 4600 lakás van, ezekre 2000 parkolóhely jut, egy felmérés szerint az egriek ötvenhárom százaléka használ autót a mindennapokban, ezért is kiemelten fontos a parkolók számának növelése.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester, felsővárosi önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, az utóbbi időszak egyik legnagyobb parkolóhely bővítése valósult meg a városrészben, amelyre már nagy igény volt. Hozzátette, a terület véglegesen parkoló lesz, a jégpályát ezentúl az Érsekkertben állítják fel, és megnyugtatásul arról is szólt, hogy a sportolók számára külön parkolókat alakítanak ki a sporttelepen, így nem az új parkolót fogják terhelni.

Elhangzott, a telepen jelentős beruházás zajlik, melynek idejére a főbejáratot le kellett zárni, ezért az új parkolóból nyitottak egy bejáratot. Ezt ideiglenes megoldásnak tervezik, de ha a későbbiekben igény mutatkozik rá, akkor meghagyják második bejáratnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában