Két tucat program

2019.07.14. 07:54

Kakasok rotyogtak a kondérokban Makláron (fotókkal)

Megtisztítatlanul mintegy hatszáz kilogrammot nyomott az a rengeteg kakas, amit szombaton elkészítettek a főzőcsapatok a XIV. Nemzetközi Kakasfesztiválon.

S. S.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Győrtől Tófalun át, Szádalmás testvértelepülésig érkeztek vendégek, hogy megmutassák főzőtudásokat. A helybeli civil szervezetek mellett tüsténkedtek a kondér mellett például a nagytályaiak, vagy éppen a füzesabonyi Kertbarátok Köre. Utóbbi egyesület sátra különleges volt, hiszen élő muskátlival, napraforgóval, valamint válogatott falvédőkkel hívta fel magára a figyelmet. A nyagytályaiaknál is megfordultunk. Itt a főzőcsapat nevében Balajti Istvánné árulta el, hogyan készítik a „perkeltet”.

Hanuszik Csaba, a település polgármestere szerint ennek a rendezvénynek legfőképpen a közösségépítés a legfontosabb küldetése. A faluvezető egyébként ezen a napon adta át a 17 éve működő Búzavirág Népdalkörnek a Maklár Községért kitüntető oklevelet.

Ami pedig a programokat illeti: Rostás Bea szobrász, Andreja Jovic grafikus és a maklári ovisok kiállításától az extrém sportbemutatókon át a világító köteles látványon volt itt minden, miközben a színpadon Charlie koncertnek is tapsolhattak a résztvevők. A napot vízi és tűzijáték, majd utcabál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában