fotókkal

2019.07.23. 16:34

Kaszával arattak, kévét kötöttek búzából a hagyományőrzők Nagyfügeden

A kézi kaszálással végzett aratás hagyományát őrzi a faluban már negyedszer megrendezett aratónap, ahol háromtagú közösségek mérték össze tudásukat.

J. M.

A búzatáblában mindenki a legjobb tudása szerint igyekezett végezni a munkát

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A házigazda község két csapatán túl a sarudi és besenyőtelki aratók is versenyeztek.

A búzatáblában mindenki a legjobb tudása szerint igyekezett végezni a munkát
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Juhász Jánosné polgármester elmondta: évekkel ezelőtt a Barátság Nyugdíjasklub tagjai képviselték a helységet a sarudi aratónapon, ám közülük többen már nem élnek, vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak részt venni a megméretésen. Az ő örökségük folytatása az évről évre tartott aratónap, ahol a versenyző gárdák közül idén a szakértő zsűri döntése alapján a sarudiak bizonyultak a legügyesebbnek, ám a legfinomabb pogácsasütőnek járó elismerés ezúttal is egy helybeli háziasszonyé lett.

Az aratónapot követően először rendezték meg a településen a parasztolimpiát, ahol szinte minden korosztály kipróbálta a szalmabála-gurítást, a gumicsizma-dobást és a taligaszlalomozást. Az egész napos program alkalmat adott arra is, hogy kiállítás keretében bemutassák a községi értéktárat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában