Túrázás

2019.07.29. 19:40

Megváltozott a Kéktúra útvonala Mátraháza és Sirok között

Biztonsági okokból áthelyezték a nyomvonalat az Országos Kéktúra (OKT) Mátraháza és Sirok között húzódó részén, adta közre a Magyar Természetjáró Szövetség.

H. É.

19-étől az OKT a Kékes-csúcstól a Nagy-nyak alatti elágazásig a K+ jelzéssel fonódik, onnan a P+ jelzést kiváltva vezet a Mátraháza műútelágazásig. A Szent László-forráshoz vezető PO jelzés KO-ra változik.

A leírás szerint az új szakaszon olyan szemet gyönyörködtető látvány fogadja a természetjárókat, mint a Nagy-nyak nyújtózkodó bükkösei és a Tölgyes-bérc csúcsa, a kiürült kulacsokat pedig a Jávoros-forrás és a Szent László-forrás hűsítő vizével tölthetik meg az arra túrázók. A Sor-kő felől jövő S+ változatlanul, de immár szólóban vezet le Mátraházára.

Az Országos Kéktúra egyébként Magyarország északi tájain végighaladó, jelenleg az Írott-kőtől Hollóházáig tartó folyamatos, jelzett turistaút. A hossza tavaly 1164 kilométer volt, ám ez az útvonal-módosítások miatt még változhat. A Kéktúra nemcsak hazánk, de Európa első hosszú távú turistaútja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában