heves megye

2019.07.27. 15:23

Új betegágyak a kórházainkban

Az egri Markhot Ferenc Kórházba 111 új kórházi ágy érkezett.

G. R.

Ágyakat, korszerű ápolási eszközöket kaptak az elmúlt hetekben a megye kórházai az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) Egységes ápolási eszközpark kialakítása című, összesen 8 milliárd forintos pályázata révén. Hatvannégy, az ÁEEK fentartásában működő intézményhez jut el a több mint tizenhatezer ápolási eszköz − betegágyak, matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák, betegőrző monitorok, defibrillátorral felszerelt sürgősségi kocsik.

Az egri Markhot Ferenc Kórházba 111 új kórházi ágy érkezett, mondta el Szegedi Erzsébet, az intézmény sajtóreferense. Megtudtuk tőle, hogy ebből 17 elektromos ágyat a sürgősségi, illetve a traumatológiai osztályon helyeztek el, a többit elosztották a részlegek között.

Gyöngyösre, a Bugát Pál kórházba negyvenöt új, emelt komfortfokozatú ágyat, s a vele járó új, felfekvés elleni matracot és hozzájuk tartozó infúziós állványokat juttatott a pályázat júliusban, derül ki az intézmény sajtóreferensének közléséből. T. Bokros Mária hozzátette: az intézmény sürgősségi osztálya is kapott új ágyakat, eszközöket korábban ebben a projektben.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház sem maradt ki a fejlesztésből. Zelnik Krisztina sajtóreferens elmondta: kilenc többfunkciós ápolási ágyat kapott a gyógyintézmény, a korábban érkezett 26 elektronikus ággyal együtt több mint 28,5 millió forint értékű fejlesztés valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában