gasztronómiai fesztivál

2019.08.31. 17:47

A macoké volt a főszerep a felnémeti gimnázium udvarán

Hetedjére is megrendezték a Felnémeti Macok Fesztivált szombaton. Az egész napos programnak a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium udvara adott otthont.

G. Zs.

Fotó: Daniel Beran

Már a délelőtt 10 órai kezdésre is szép számmal érkeztek vendégek, a macok készítő csapatok pedig már mindent előkészítettek a nagy versenyre. A Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület és a Pásztorvölgyi Iskoláért Alapítvány szervezésében megrendezett eseményt Czibere Zsolt atya áldotta meg, a résztvevőket pedig Habis László, Eger polgármestere köszöntötte.

A városvezető a macoksütés mellett elmondta, hogy társadalmilag mennyire fontos a közösségnek egy-egy ilyen fesztivál. Bódi Zsolttól, az egyesület elnökétől megtudtuk, egyre népszerűbb a rendezvény, amit a legjobban azt támasztott alá, hogy minden korosztály képviseltette magát. A színpadon és az azelőtti területen is számos lehetőség nyílt kicsiknek és nagyoknak a kikapcsolódásra, mialatt a tizenegy csapat a legkülönfélébb ízesítésű mackokkal készült a zsűri érkezésére.

Különleges mackok sültek Felnémeten Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A zsűri és az érdeklődök igazán változatos mackokat kóstolhattak. Az elképzelések széles skálán mozogtak, voltak, akik macokburgert készítettek, de akadt olyan is, aki édes változatot csinált, amely szilvalekvárral készült és porcukor került a tetejére. Egy fiatal baráti társaság két csapattal indult, ők sütöttek olyat is, ami a sima krumpli mellett tartalmazott édesburgonyát. Mások is továbbgondolták a lehetőségeket, az egyik csapat csirkemellet kevert az alapanyagokhoz. A Pásztorvölgyi Gimnázium 10. A osztály diákjai és tanárai is szorgosan sütötték a lepényeket, a négyféle (répás, cukkinis, sajtos és hagyományos) macokhoz igazán izgalmas szószokkal is készültek, ilyen volt a mangós-ananászos-paprikás vagy a céklás.

A színpadon zajló események mellett a gyerekek lovagolhattak, csillámtetkókkal és arcfestéssel is kedveskedtek nekik, a felnőtteknek pedig a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete ingyenes szűrést szervezett. Az estébe nyúló rendezvény koncertekkel és aszfaltbállal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában