Felújítás

2019.08.26. 13:33

Szökőkúttal is csábít a megszépült Hatvani kapu tér

A Hatvani kapu tér átalakítása a Belvárosi terek komplex megújítása elnevezésű projekt keretében valósult meg. Ennek keretében korszerűsítették az Erzsébet udvart, a Bajcsy-tömbbelsőt, a Kossuth Lajos utca északi oldalát is, valamint az Eszterházy tér felújítása is ezen projekt része.

S. K.

Fotó: Daniel Beran

Ünnepélyes keretek között adták át a megújult Hatvani kapu teret hétfőn a megyeszékhelyen. Az eseményen elhangzott, egy modern, európai színvonalú térnek örülhetnek az egriek.

Egy különleges szökőkút is helyet kapott a téren Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az átadón Habis László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a Hatvani kapu tér az elmúlt évtizedben főként használaton kívül volt, állapota leromlott, sűrűn benőtte a növényzet, amely jórészt a Kincstár gyönyörű épületét is eltakarta. Ezt most orvosolták, mintegy ezer négyzetméternyi felület újult meg. Igényes burkolatokat és műszaki berendezéseket használtak, rendezték a zöldfelületeket, és akadálymentesítés is megvalósult. A világítást is korszerűsítették, és egy különleges szökőkút is helyet kapott a téren.

További részleteket a Heves Megyei Hírlap keddi lapszámában olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában