roma nap

2019.08.03. 17:50

Több százan érkeztek mulatni Kerecsendre

Szombaton délután nagyszabású roma napot tartottak a település focipályáján, ahová több száz vendég érkezett a környékbeli településekről is.

B. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Barta Katalin

Délután három órakor Suha József Pesti, a helyi kisebbségi önkormányzat vezetője köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, már hagyomány, hogy minden augusztusban megrendezik a roma napot, amely mindenki előtt nyitott. A szervezés költségeit idén is a cigány kisebbségi önkormányzat állta saját erőből. Mivel a testületben senki nem vesz fel tiszteletdíjat a munkájáért, az így megtakarított pénzt is a falu szépítésére, programokra fordítják.

A kicsiknek is akad program Fotó: Barta Katalin / Heves Megyei Hírlap

Ezt követően Sári László a település polgármestere arra kérte az embereket, hogy egy perces néma felállással adózzanak a roma holocaust áldozatai előtt. A megemlékezés után arról beszélt, hogy a településen példás az együttműködés a romák és a magyarok között. Mára elmondható, hogy a legkisebbektől a felnőttekig mindenki talál segítő kezet a gondjaihoz.

Fotó: Barta Katalin / Heves Megyei Hírlap

A gyerekházban a kisgyermekes anyukákat fogadják szeretettel, ahol életvezetési, főzési, gyermeknevelési tanácsokat kaphatnak. A tanodában a hátránnyal induló iskolások felzárkóztatásában segítenek, a Csak egy lépés és a Világítani fogok egyesület önkéntesei pedig a szabadidő tartalmas eltöltésében, a gyerekek táboroztatásában vesznek részt. Kiemelte, hogy idén nyáron a kisebbségi önkormányzat vállalta a település virágosítását is, amelyre nemigen van példa a környéken.

Rengetegen szórakoztak a roma napon Fotó: Barta Katalin / Heves Megyei Hírlap

A köszöntők után kezdődhetett a buli. Bódi Csabi délutáni koncertjére benépesült a focipálya. Fellépését, amelyet a hirtelen jött zápor sem zavart meg, autentikus folklór műsorok követték, este pedig Bódi Gusztit és Margót várják a színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában