időjárás

2019.08.07. 12:29

Zivatarok miatt adtak ki elsőfokú riasztás Heves megyére

A zivatarokhoz viharos szél, jégeső és lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék társulhat.

Heol

A déli óráktól általában az ország északi részén (Északi-khg., Alföld északi része, Dunántúl északi határvidéke) elégségesek a feltételek zivatarok kialakulásához, de legjobb eséllyel északkeleten várható elszórtan zivatar – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A zivatarokhoz 20-30 mm feletti csapadék, jégeső, viharos szél (60-90 km/h) társulhat.

Késő délutántól ugyanakkor az északi határvidéken (Dunántúl északi pereme, Pest megye északi része, Északi-khg.) heves zivatar is előfordulhat 90 km/h feletti szélrohammal, nagy méretű jéggel. Késő este a Kisalföldön zivataroktól függetlenül is viharos közelivé, illetve viharossá (55-65 km/h) fokozódhat az északnyugatira forduló szél.

Csütörtökön leginkább északkeleten és a Nyírség területén lesznek kedvező feltételek zivatarok kialakulásához. A zivatarokhoz viharos szél (60-90 km/h), jégeső és lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék társulhat (10-20 mm).

Tovább erősödik a nappali felmelegedés, szerdán a napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével 25-27 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában