bor és művészet

2019.09.03. 19:55

Bukta Imre festményei díszítik a Soltész borok címkéit

Az Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja három prémium vörösborral jelentkezett.

Sz. K.

2019.09.03.Budapest - Gundel Étterem - Soltész borok bemutatása -Soltész Gergő - Bukta Imre - Ipacs Géza - HMH - Nemes Róbert - NR

Fotó: Nemes Róbert

Az újborok kedden debütáltak a fővárosi Gundel étteremben, a palackokra a Munkácsy-díjas képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotása került – adta hírül Soltész Gergő, az Ostoros Családi Pincészet elnök-igazgatója.

Soltész Gergő (balról) és Bukta Imre a bemutatón Fotó: Nemes Róbert

Soltész márkanév alatt a pincészet prémium vörösborai kerülnek forgalomba, amelyek a legjobb évjáratokból készülő dűlőszelekciók, hordóválogatások. E sorozatnak a három legfontosabb tétele: a Nemzeti Borválogatásba bekerült kékfrankos, az Országos Borversenyen aranyérmes, Delelő nevű, cabernet sauvignon-zweigelt-merlot házasítás, s egy 2016-os évjáratú, Bordeaux-ban aranyérmes Egri Bikavér Superior. A kedvelt vörösborokat szerették volna vizuálisan is megkülönböztetni. Az Egerhez több szálon kötődő Bukta Imrét keresték meg azzal, hogy egy-egy műalkotását megjeleníthessék a címkéken. A kékfrankosra a Korcsolyázó cigánylány, a cuvée-re a házasítás nevét is adó Delelő, míg a bikavérre a Béla fácánnal című alkotás került. Az alkotásokból Ipacs Géza grafikus készített boroscímkéket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában