Tiszta Élvezet

2019.09.27. 19:41

Drogprevenció: a megoldás a közösség erejében rejlik

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Tiszta Élvezet Drogprevenciós Nap részeként a Kepes Intézetben a Regionális Drogügyi Konferenciát.

B. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tanácskozására idén száznyolcvan szakember érkezett a Kepes Intézetbe, ahol számos előadás hangzott el, majd workshopok keretében tárgyaltak néhány fontos témáról pénteken. A tanácskozást dr. Szigethy Anna, a Markhot Ferenc Megyei Kórház Addiktológiai Gondozó és Drogambulanciájának főorvosa, a KEF alapító tagja nyitotta meg előadásával, amelyben a fórum céljáról, az elmúlt évek munkájáról és eredményeiről szólt. A továbbiakban Tóth Róbert, a KEF jelenlegi elnöke beszélt az elmúlt időszak sikeres projektjeiről, a szakmai szervezetek, intézmények együttműködésének fontosságáról. Kocsis Irén Mária, a Heves Megyei Rendőr-Főkapitányság alezredese a megyei helyzetről adott átfogó képet, végül Majzik Balázs, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője ismertette a drogpolitika aktuális kérdéseit.

 

Az idei konferencia Közösségi Erő Forrás címet kapta, jelezve hogy a probléma kezelése csak a társszakmák összefogásával, a közösség erejével lehetséges.

A Városi Diáktanács és az önkormányzat közös szervezésében délután a Dobó téren sport-, táncbemutatók, koncertek várták az érdeklődőket. A rendezvény célja ezúttal is a figyelemfelhívás volt, valamint, hogy alternatívát mutassanak a fiataloknak a szabadidő eltöltésére, és arra, hogyan, milyen közösségekhez tudnak kapcsolódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában