Biztonság hete

2019.09.25. 17:30

Játékosan ismerkedtek a biztonságos közlekedéssel a diákok

Iskolásoktól volt hangos szerdán a Kemény Ferenc Sportcsarnok és az Érsekkert, ahol játékos feladatokkal hívták fel a figyelmüket a biztonsági kérdésekre.

G. Zs.

Fotó: Gal Gabor +36303330726

Játékos programokkal várták a rendőrök és a tűzoltók a diákokat szerdán az egri körcsarnokba és környékére. A 4. osztályos tanulók több állomásos vetélkedőn ismerkedtek meg a biztonsággal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal. A feladatok mellet szolgálati járműveket is megnézhettek testközelből.

Számos játékos feladat színesítette a feladatokat. Fotó: Gál Gábor

A tavalyi évhez hasonlóan idén is elindult a Biztonság Hete rendezvénysorozat, melynek Heves megyei állomása Eger volt. A balesetmegelőzésre és a biztonságra kihegyezett rendezvényt a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kezdeményezésére, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB), valamint a megyei kormányhivatal munkavédelmi hatósága közreműködésével jött létre.

A negyedik osztályos tanulókat sok érdekességgel és feladatokkal várták. A 105 diák KRESZ és bűnmegelőzési feladatlapot töltött ki, gokarttal és kerékpárral teljesítettek ügyességi pályát. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság további két gyakorlati helyszínnel köztük egy füstsátorral, a MABISZ pedig egy játékos programmal színesítette a feladatokat. A gyerekek nagyon jól érezték magukat és hasznos tanácsokkal gazdagodtak. A rendezvény végén minden résztvevő ajándékcsomaggal tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában