munkálatok

2019.09.04. 17:14

M25: a munka több mint hatvan százalékával végeztek

A gyorsforgalmi út déli ütemének északi, laposabb részén kicsivel előrébb tartanak, mint a hidakkal tarkított délin.

T. B.

2019.09.04. M25 gyorsforgalmi Maklár térségében - Bejárás - Habis László - Orosz Viktor HEDO projekt vezető - HMH - Nemes Róbert - NR

Fotó: Nemes Robert

Várhatóan októberben átadják a forgalomnak a 3-as főút M25 felett átvezető hídját, derült ki a NIF Zrt. által szervezett bejáráson, amelyen megmutatták a gyorsforgalmi út építésének előre haladását. A teljes déli ütemen folyik a munka, van, ahol már aszfalton lehet közlekedni, s már terítik a második réteget, máshol még csak a földmunkák zajlanak. Különböző a hidak készültsége is, a hídlemez egyedül a Laskó-patak fölötti átjáróról hiányzik. Összességében nagyon szép panorámában lehet majd autózni az M3-astól Eger felé, igaz, ára is van, hiszen a beruházás több mint hetvenmilliárd forintba kerül.

Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője elmondta, a 14,6 kilométer hosszú déli ütem mindkét részénél hatvan százalék fölötti készültségi szintet értek el mostanára. Az északi szakasz áll jobban, 65 százalékon, a déli pedig 61-en. Utóbbival azért haladnak lassabban, mert itt több műtárgy épül, amelyek építése időigényesebb.

Habis László, Eger polgármestere szerint az egrieknek az a legfontosabb, hogy a közel 20 kilométeres útnak köszönhetően a város része lesz az európai közlekedési rendszernek, ez a mindennapi életben az itt lakóknak, az idegenforgalomnak és az ipari befektetőknek is fontos.

További részletek a Heves Megyei Hírlap csütörtöki lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában