SPORT ÉS EGÉSZSÉG

2019.09.28. 14:56

Mozgásba hozták a közösséget az egri Felsővárosban

Különböző szűréseken vehettek részt az érdeklődők.

M. H.

Az egészség és sportnapon felavatták az új eszközöket Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A Felsővárosban, a Nemzedékek terén szabadtéri sport- s játszóeszközöket adtak át szombaton a Zöldpanel Egyesület Mozgásba hozzuk a közösséget című CLLD projektjének köszönhetően. Az egyesület elnöke, Botkáné Németi Ibolya az eseményen elmondta, a projekt célja a helyi kapcsolatok, a generációk közti párbeszéd elindítása, segítése. Habis László polgármester, a rendezvény fővédnöke volt, köszöntőjében úgy fogalmazott, nagyjából minden ötödik egri a Felsővárosban él.

Az egészség és sportnapon felavatták az új eszközöket Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ha körbetekintünk, szépen felújított homlokzatokat, komfortos lakóépületeket, fejlődő intézményhálózatot láthatunk. Itt valódi közösségi élet folyik, hallatlan fontosnak tartom a Zöldpanel Egyesület munkáját – hangsúlyozta a városvezető. Ezek után szalagátvágással hivatalosan is átadták az eszközöket, majd kezdetét vette az egészség- és sportnap, ahol különböző szűrésekkel, kulturális, sport és gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket. Az összesen 28 civil egyesület támogatásával létrejött nap népszerű volt a környékbeliek közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában