Európai Mobilitási Hét

2019.09.16. 17:26

Színes programok várják az érdeklődőket a mobilitási héten

Sétálj velünk! – e jelmondattal elindult az idei Európai Mobilitási Hét a városban. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóval kezdődött hétfőn a Dobó téren, majd a programok e héten folytatódnak.

Sz. K.

Fotó: Huszar Mark

Gyalogos városnéző sétát szerveznek a Gárdonyi térről kedden délelőtt tíz órától, a mobil könyvtárbusszal pedig tíztől délután négyig találkozhatnak az érdeklődők az Érsekkertben. Szerda délelőtt tíz órától a Tittel Pál úti KRESZ parkban, s csütörtökön ugyanekkor a Pásztorvölgyi Általános Iskolában lesznek közlekedésbiztonsági programok Mozogj Velünk címmel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottságának közreműködésével.

Pénteken reggel hét és kilenc között az Eszperantó sétányon és Olasz utcán bringás reggelit szerveznek, délután négy órakor a Széchenyi utcán és a Dobó téren bemutatót tart a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. Szombaton reggel fél kilenctől gyalogtúra indul a város körül a Gárdonyi Géza Színháztól. Eger Civil Ünnepe délelőtt tíz órakor kezdődik az Érsekkertben, déltől elindul a XII. Eged-hegyi Sherpa Rally. Vasárnap az Európai Autómentes Napon kerékpártúra indul a Bél-kőre reggel fél tíztől a Liszitől, emellett családi programok lesznek a Stadion utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában