sajtótájékoztató

2019.09.11. 17:56

Tudatos közlekedésre, sétára buzdítanak Egerben is

Városnéző séta, túra, koncert, bringás reggeli is szerepel az Európai Mobilitási Hét egri eseményei között.

Süli K.

A szeptember 16-22. közötti rendezvénysorozat részleteiről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen. Elhangzott: minden korosztálynak színes, izgalmas programokkal készülnek.

Kovács-Csatlós Tamás (Fidesz-KDNP), helyi képviselő, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke elmondta, szeretnék felhívni a figyelmet a tudatos közlekedésre, és biztatni az embereket az alternatív közlekedési eszközök használatára. A városvezetés számára kiemelten fontos, hogy Eger fenntartható és környezetbarát legyen, ennek érdekében fejlesztették az elmúlt években a bicikliút hálózatot, a jövőben pedig terveznek egy faültetési programot is.

Kiss Renáta, a programot szervező Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója arról szólt, a hét rendezvényei a gyaloglás köré szerveződnek, ennek jegyében lesz városnéző séta lábbusszal, túrák, de különféle közlekedésbiztonsági programokat is tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában