átjáró

2019.09.19. 18:02

Újjászületett a kiskörei Tisza-híd

Az átjáró összeköti Heves megyét Jász-Nagykun-Szolnok megyével.

Sz. K.

A megújult Tisza-híd Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Az országosan egyedülálló, vasúti és közúti forgalmat is lebonyolító kiskörei Tisza-híd megújult. A híd már használható, jelenleg utómunkálatok zajlanak. A projekt a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködési megállapodásának keretében csaknem nettó 1,6 milliárd forintból valósulhatott meg – minderről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön a Kiskörei Tisza-hídnál, az abádszalóki hídfőnél.

A megújult Tisza-híd Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kijelentette, Európában csak három ehhez hasonló műtárgy van. A Kisköre és Abádszalók között található híd műszaki állapota leromlott az elmúlt időben, ezért kellett elvégezni a szerkezet rekonstrukcióját.

Virág István, MÁV Zrt. megbízott vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, a társaság számára öröm, hogy ez a rekonstrukció megvalósult, hiszen 2016-ban kénytelenek voltak az fontolgatni, hogy lezárják a hidat, tekintettel korszerűtlen állapotára.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap pénteki lapszámában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában