Szórakozás

2019.09.02. 16:39

Vendégek százai érkeztek a huszonegyedik noszvaji szilvanapra

A vendégek nem csak az üstben főtt szilvalekvárt, az azzal töltött, kemencében sütött buktát is megkóstolhatták.

S. S.

Fotó: Márkus Attila M-A

Finomságokkal várták a házigazdák szombaton a hagyományos szilvanap iránt érdeklődőket, akik érkeztek is szép számmal a Gazdaházban tartott rendezvényre és az utcákon csemegéket kínáló helybeliekhez. Közölük a 89. életévében járó, de még lekvárt főző Magyar Sándorné, illetve fiatalabb társa, Fülöp Béláné elárult néhány titkot munkatársunknak arról, miként kell a szilvalekvárt elkészíteni: az alapanyagokon túl jó edény, erő és kitartás szükséges a kavaráshoz.

 

Cinkéné Szűcs Krisztina rendezvényszervező arról számolt be, hogy az érdeklődés ezúttal is a megszokott volt, emberek százai érkeztek a faluba az immár huszonegyedik szilvanapra.

A vendégek nem csak az üstben főtt szilvalekvárt, az azzal töltött, kemencében sütött buktát kóstolhatták meg, hanem számos kiegészítő program részesei is lehettek. Volt kézműveskedés felnőtteknek, gyerekeknek, népdalok csendültek fel a Csalamádé Zenekar jóvoltából. Néptáncot a Noszvaji Pitypang Hagyományápoló Egyesület mutatott be a Kincses Dalkör énekére. S. S.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában