Választás

2024.06.09. 19:10

Voks 2024: már több településen is kiderült a polgármester személye

19 órakor lezárultak az urnák, elkezdődik a szavazatok összesítése Heves vármegye szavazóköreiben is. A Heol.hu élő hírfolyamában most következnek a legfontosabb helyi adatok, de kitekintünk az országos eredményekre is.

Heol.hu

A szavazókörök nyitásától követtük a Heves vármegyei eseményeket, most pedig a választási eredmények alakulásáról, első reakciókról, elemzésekről is beszámolunk. A nap legfontosabb, voksolással kapcsolatos eseményei, részvételi adatai korábbi cikkünkben elérhetőek.

Tart a számlálás Heves vármegyében is
Tart a szavazat számlálás Heves vármegyében is
Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A legfontosabb tudnivalók:

  • Június 9-én a helyhatósági mellett európai parlamenti választást is tartottak. A nemzetiségi önkormányzatok és a vármegyei közgyűlés összetétele is most dőlt el.
  • Először a polgármester-választás szavazólapjait számlálják meg a bizottságok, ezt a képviselő-testületi tagokra leadott szavazatok követik. Ezután számlálják össze a vármegyei közgyűlésekre leadott szavazatokat, végül az EP-választás szavazólapjai következnek. Így először a polgármester-választások eredményei kerülnek fel a Nemzeti Választási Iroda tájékoztató oldalára.
  • További adatok, frissülő eredmények a választásról elérhetőek választási aloldalunkon

01:20 Vágner Ákos megköszönte az egrieknek a szavazatokat

Remek csapat kovácsolódott össze a kampány alatt, ezt mindenki kiemelte a Fidesz-KDNP jelöltjei közül. Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő azt mondta, nem könnyű hiteles embereket találni akik a polgárokat akarják képviselni.

23:51 Gyöngyös új polgármestere Szókovács Péter

A 10 egyéni választókerületből 6-ot az MSZP, DK, Jobbik, és Momentum jelöltje, 4-et a Fidesz-KDNP és a VSZE jelöltje nyert.

23:30 Már mindenre fény derült

Heves vármegye városaiban eldőlt, kik lesznek polgármesterek.

22:58 Nyolcadik polgármesteri ciklusát kezdi meg Tiszanánán dr. Tóth József

A szavazatok szerint 75,03 százalékát kapta meg, kuriózum, hogy kilencedszer mérettette meg magát.

22:45 A jelenlegi faluvezető újrázhat Egerbocson 

Egerbocson hat jelölt is indult a polgármesteri tisztségért.

22:34 A leköszönő polgármester már gratulált

Még nem százszázalékos a feldolgozottság Egerben, de Vágner Ákos, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje több mint kétezer szavazattal vezet Mirkóczki Ádám előtt.

22:14 Vágner Ákost kérdeztük, hogyan értékeli az eddigi eredményt

Már 90 százalékos feldogozottság felett jár az egri polgármester választás.

21:50 Több helyen már eredményt hirdettek

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán már van, ahol ünnepelnek.

21:34 Bizalmat szavaztak a több évtizedes munkának 

Varga Sándorné a vármegye leghosszabb ideje hivatalban lévő községvezetője.

21:04 Megkérdeztük, mire számít.

Vágner Ákos és csapata együtt várja az eredményeket.

20:59 Nagyvisnyón Csőgér Bálint folytathatja polgármesterként

A településen a jogosultak 61,54 százaléka, 472 polgár élt választójogával, a 457 érvényes voksból Csőgér Bálintra 394 (86,21 százalék) érkezett, míg Csörögi László 13,79 százalékot kapott.

20:53 Gyöngyösön rendben bezárt valamennyi szavazókör, tart a szavazatok összeszámlálása

Dr. Végh Attila bizonytalannak nevezte a végeredményt. Nagy Attila szerint a sok szavazó nekik kedvező.

20:43 Bátorban Pallagi Alfréd marad a polgármester. 

A településen száz százalékos feldolgozottság alapján Pallagi Alfréd 99 voksot kapott meg a 250 érvényes közül, ezzel 40,24 százalékkal nyert, 16 szavazattal kapott többet, mint a második Gugolya Péter, Mikk Zsolt pedig 64 voksot gyűjtött be.

19:00 Bezártak a szavazókörök

Mint azt az MTI is írja, a szavazás befejezését követően a szavazatszámláló bizottságoknak az urnák felbontása előtt több adminisztratív feladatot el kell végezniük: összecsomagolják az elrontott és fel nem használt szavazólapokat, és jegyzőkönyvben rögzítik a szavazáson megjelentek számát (külön a nemzetiségenként megjelentek számát is), csak ezek után bonthatják fel az urnákat. 

A bizottságoknak ellenőrizniük kell, hogy az urnák sértetlenek-e, ha nem, akkor ezt rögzíteniük kell a rendkívüli események jegyzőkönyvében. (A bizottság dönt arról, hogy az urna sérülését figyelmen kívül hagyva belekeveri annak tartalmát a többi szavazólap közé vagy a sérült urnát nem bontja fel.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában