tanévnyitó konferencia

2019.10.03. 16:00

A Heves megyei szakképzés is tanévet nyitott

A szakképzés helyzete és jövője volt a csütörtöki tanévnyitó konferencia első számú témája, amelyet a megyeháza Barkóczy termében tartottak.

G. Zs.

Fotó: Márkus Attila M-A

Az Egri Szakképzési Centrum (ESZC) és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényén Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke köszöntötte a jelenlévőket egy rövid műsor után. Az elnök úgy látja, vonzóbbá kell tenni a karriert szolgáló lehetőségeket, ebben a tankerületeknek és a cégeknek is nagy a szerepük.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke a duális képzésről és annak jövőjéről beszélt. Kiemelte, a vállalatok érdekében minél több fiatalt kell bevonni a szakképzésekbe, hiszen könnyen megtorpanhat a vállalkozások versenyképessége. A szakképzési centrumoknak ezen igények alapján kell megújítani az oktatási módszereket, a tananyagok tartalmát. Ezt Fábri Eufrozina, az ESZC kancellárja is megerősítette. Elmondta, rengeteg olyan új képzés indult el az elmúlt években, melyek a cégek igényeihez igazodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában