Nemzeti Komolyzenei Stratégia

2019.10.01. 18:31

Elsőként kaptak koncertet a gyöngyösiek a rézfúvósoktól

Egy országos kezdeményezés részeként október elsején, a Zene Világnapján ingyenes köztéri koncertet adott a Belváros téren a Lituus Rézfúvós Quintett.

H. É.

20191001 - Lituus Rézfúvós Quintett térzenei koncerje Gyöngyösön a Belváros téren a Zene világnapja alkalmából. Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A Nemzeti Komolyzenei Stratégia részeként az a kultúrpolitikai törekvés, hogy a városok köztereire visszatérjen a komolyzene, mondta a koncerten Fekete Péter. A kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország zenei nagyhatalom, ám az országot járva az a tapasztalata, hogy a klasszikus zene teljesen eltűnt az utcákról. – Le kell porolnunk a zenepavilonokat, vissza kell hozni a zenét a tereinkre, hogy hazánk újra a zene országa legyen – fogalmazott.

A szabadtéri koncertet a Városom, szeretlek Egyesület szervezte a mátraaljai város zenekedvelő közönségének kedveskedve és ezzel is összehozva, szórakoztatva a helyieket, mondta az egyesület által támogatott polgármesterjelölt. Klausmann Viktor megköszönte, hogy elsőként Gyöngyösön léptek fel a fúvósok, akik innen indultak tovább az ország különböző helyszíneire, hogy a klasszikus zenét hirdessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában