Csipkebogyó Fesztivál

2019.10.27. 15:00

Idén is nagy sikert aratott a szarvaskői csipkebogyóünnep

Tizenkettedik alkalommal volt a főszerep a vitamdús gyümölcsé, a csipkebogyóé.

M. H.

Fotó: Daniel Beran

A kis településen régi hagyománya van a csipkebogyólekvár és más csipkebogyós finomságok készítésének. Éppen ezért évről-évre megrendezik a Csipkebogyó Fesztivált, amit immáron tizenkettedik alkalommal tartottak meg szombaton. Az eseményre turisztikai és hagyományőrző programok gazdag kínálatával, valamint barátságos vendéglátással vártak minden érdeklődőt. Az eseményre az ország számos pontjáról érkeztek látogatók, akadt, ahonnan busszal utaztatták a kíváncsiskodókat.

Ismét megtelt Szarvaskő, rengetegen érkeztek a faluba Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Az egész napos eseményen mindenki kóstolhatott helyi saját készítésű termékeket, valamint sok kézműves foglalkozáson vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt. A színpadon egymást váltották az olyan zenei előadók, mint az Abasári Kórus, Tarnai Kiss László, az Örökség Zenekar, vagy a Tarnai Rock Band. De az Egészségháznál, a Római Katolikus Templomnál, illetve a Templom-kertben is találkozhattak a csipkelekvár-főző asszonyokkal is, akik bemutatták a foglalatosságuk rejtelmeit.

 

Volt sakkszimultán Aczél Gergely nemzetközi sakkmesterrel és csuhédísz-készítés is. A túrázást kedvelőknek izgalmas útvonalat biztosítottak. A gyerekek népi játékokat tanulhattak, valamint barangolhattak a megelevenedő mesefigurák között a Szarvaskői Mesekertben. Előadások szóltak az erdő gyógynövényeiről és az egészséges életmódról. Az írók sátrában a köteteit dedikálta Mester Györgyi, Bakacsi Ernő, dr. Ködöböcz Gábor, valamint Kárpáti János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában