elismerés

2019.10.09. 09:44

Kis kezek és nagy csodáik a gyöngyösi ovikertben

A Fecskefészek Alapítvány pályázata kapta a legtöbb közönségszavazatot a benzinkutakon, így az alapítvány lett a MOL Helyi Érték programjának egyik megyebeli győztese.

H. É.

Kertészkedve is tanulnak. Beküldött fotó

Az elnyert félmillió forintból az óvoda kertjében magas ágyásokat építettek, melyekbe nyáron paradicsompalántákat, a napokban pedig adományba kapott epret ültettek. A gyerekek szüleikkel és nagyszüleikkel közösen vettek részt a kerti munkánkban.

– A tapasztalatszerzés a legjobb módszer arra, hogy a kisgyermekek a környezetükkel igazi, kézzelfogható kapcsolatba kerüljenek – mondta Tőzsér Lajosné tagóvoda-vezető, hozzátéve, hogy a kert gondozása, ápolása együttműködésre, problémamegoldásra neveli a gyerekeket. Ez pedig hozzájárulhat egy új értékrend kialakulásához, valamint segítheti az ökológiai összefüggések felismerését.

Kertészkedve is tanulnak. Beküldött fotó

A Fecske Úti Tagóvodába jelenleg 183 gyermek jár, az alapítványuk pedig több mint húsz esztendeje támogatja az intézményi programokat és infrastruktúra fejlesztését. Megyénkben a Gyöngyösi Fecskefészek Alapítvány Kis kezek nagy csodái az ovikertben elnevezésű pályázata, valamint az Együtt Demjénért Alapítvány Régen volt, hogy is volt Demjénben című pályázata kapta a legtöbb közönségszavazatot. Így ők nyerték el a vállalat félmillió forintos támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában