fejlesztés

2019.10.09. 10:08

Negyvenmillió forintból épült újjá Tófalu községháza

Az energetikai korszerűsítéssel ismét a helyi közösség épülete lett a polgármesteri hivatal.

S. S.

Ignácz Szabolcs (balra) és Horváth László az avatón

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

Az elmúlt héten, pénteken a nemzetiszín szalag átvágásával avatta fel a térség országgyűlési képviselője és a település polgármestere a hivatal, a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése megnevezésű projekt je segítségével felújított ingatlanát.

Horváth László honatya gratulált és köszönetet mondott mindenkinek, akinek része volt abban, hogy itt lehetnek a megújult épületnél.

Ignácz Szabolcs (balra) és Horváth László az avatón Fotó: Heves Megyei Hírlap

– Úgy nevezik, hogy polgármesteri hivatal, de nem nagyon szeretem ezt a formát. Sokkal jobb a régi, ami úgy hangzik, községháza. A község szavunk igazi tartalma az, hogy közösség. Ez a községháza a helyi közösség háza. Most a felújítással méltó lett a helyi közösséghez, és ez így van rendjén. Azt kívánom, hogy mindig legyen olyan erős közössége ennek a településnek, amilyennek megismertem – mondta az országgyűlési képviselő.

Köszöntőjében Ignácz Szabolcs polgármester ismertette a beruházás részleteit. A száz százalékban állami finanszírozású pályázat jóvoltából a fejlesztés 39,6 millió forintból valósult meg. Megtörtént az épület külső szigetelése, akadálymentesítették a mellékhelyiséget. A tető új héjazatot kapott, kicserélték a nyílászárókat, napkollektorokat telepítettek, átalakították a fűtési rendszert.

– Az önkormányzat saját forrásból elvégeztette az épület belső festését, a villamos hálózat cseréjét, felújíttatta a tálalókonyhát, bútorokat, informatikai eszközöket vásárolt – mondta a településvezető.

Az avatási ceremónián Árvai István plébános áldotta meg az épületet.

Köszönet

– A felújítás költségének mértéke alapján Tófalu önkormányzata ilyen nagyságrendű fejlesztést önállóan nem hajtott végre, ezért úgy gondolom, büszkének kell lennünk. A sikeres pályázathoz nagy segítséget nyújtotta Horváth László országgyűlési képviselő. Konzorciumi partnerként a Heves Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. működött közre, Dudás Tamás és Veres Krisztián profi módon oldotta meg a problémákat – mondta Ignácz Szabolcs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában