kerekasztal beszélgetés

2019.10.01. 15:08

Összefogás a műemléki épületegyüttesért

Az irgalmas rendi patika, kápolna és refektórium műemléki együttes felújítása érdekében a Markhot Ferenc Kórház vezetése egyeztető kerekasztal beszélgetést kezdeményezett.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

A kultúrtörténetileg kiemelkedő, országosan is különleges értéket képviselő épületek felújításra, hasznosításra várnak. Ennek érdekében kedden az irgalmasok refektóriumában kezdődött szakmai egyeztetés, melyen részt vett Habis László polgármester, Ficzek László általános helynök az érsekség képviseletében, Kovács-Csatlós Tamás önkormányzati képviselő, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott képviseletében, Ringert Csaba a Dobó István Vármúzeum igazgatója, s dr. Maszárovics Zoltán orvosigazgató.

Az irgalmasok refektóriumának táblaképei, falfestményei, burkolatai a vármúzeum raktárában találhatók felújítva, a patika berendezései is itt vannak, a kápolna pedig egyelőre raktárként funkcionál. A város, a kórház, s az egyház egyetért, hogy az irgalmasok épületei visszakapják valódi eszmei, szellemi, funkcionális értéküket. Ehhez összefogás szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában