Pályázat

2019.10.17. 10:57

Teljesen megújul a szülészet az egri kórházban

A beruházás során kicserélik a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, padlóburkolatokat, falburkolatokat.

M. H.

A Családbarát Szülészet pályázati program keretében közel 213 millió forint állami támogatást kapott a Markhot Ferenc kórház a szülészetének felújítására – tájékoztatott Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense. A beruházás során az orvosszakmailag, orvostechnikailag s műszakilag teljesen elavult szülészetet felújítják, várhatóan év végéig. A munkálatok javában zajlanak.

Az építkezés már javában folyik Fotó: beküldött

A beruházás során kicserélik a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, padlóburkolatokat, falburkolatokat. A szülőszobát úgy alakítják át, hogy az a jelenkor orvosszakmai, orvostechnológiai s műszaki követelményeinek megfeleljen. Beléptetőrendszerre kötött, új tolóajtó kerül a folyosó elejére, hogy ellenőrizni tudják, ki érkezik a szülőszobába.

A szülésnél jelen levő apák számára átöltözőhelyiséget alakítanak ki. A középfolyosós rendszer megmarad, ebből nyílik öt egy férőhelyes s egy két férőhelyes szülőszoba, egy vajúdó, mindegyik önálló vizesblokkal. A szülőszobákban új szülőágyakat helyeznek el. Az egészségügyi munkatársaknak személyzeti öltöző, személyzeti tartózkodó, teakonyha készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában