Gyöngyös

2019.10.21. 16:12

Új autóval utazhatnak ezután a fogyatékkal élők Gyöngyösön

A Hétszínvirág Napközi Otthonban élők már kipróbálhatták.

H. É.

A Társulás elnöke adta át a slusszkulcsot a KHSZK igazgatójának, Maka Piroskának Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Új, kilencszemélyes gépjármű szállítja a jövőben a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket az otthonuk és az oktatásukat, fejlesztésüket biztosító intézmények közt. Hétfőn a Hétszínvirág Napközi Otthonban adták át az autót. A Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása saját forrásból, csaknem kilenc millió forint értékben szerzett be az új járművet. Hiesz György, a társulás elnökeként az átadón elmondta, az Igazgyöngy Támogató Szolgálat 2005-től segíti a rászorulók szállítását a városban, valamint a környező településeken élők számára is. Ennek működése egyaránt fontos a fogyatékos személyeknek és családjuknak is, hiszen a gyermekek biztonságos utazása a szülők kísérete nélkül is megoldott.

A Társulás elnöke adta át a slusszkulcsot a KHSZK igazgatójának, Maka Piroskának Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az elmúlt tizennégy év beigazolta, hogy a szolgáltatás nélkülözhetetlenné vált – tudatta Hiesz György. Hozzátette, pályázat híján önerőből kellett finanszírozni a vásárlást, de a társulás jó gazdálkodásának köszönhetően a régi, sok kilométert futott gépjárművet egy korszerű autóra tudták cserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában