átadás

2019.10.27. 07:00

Új és modern iroda áll majd a sarudi körzeti megbízottak rendelkezésére

A község a megyében a bűnügyileg kevésbé fertőzött települések közé tartozik. 

Szabó Katalin

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Új és modern rendőrségi körzetimegbízott-irodát adtak át Sarudon csütörtökön. Tilcsik István polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, öt évvel ezelőtt egy körzetimegbízott-irodát adtak át a rendőröknek, s az önkormányzat különböző eszközökkel – telefon, számítógép, s irodabútor – segítette őket.

– Most a képviselő-testület jóvoltából megvásároltuk a megszűnt Takarékszövetkezet épületét, így a községben élők továbbra is használni tudják a bankautomatát. Azért, hogy gazdaságosabb legyen ez az építmény, átadtuk a rendőrségnek, s kívül, belül felújítottuk – fogalmazott. Hangsúlyozta, ezzel szeretnék elismerni a rendőrség munkáját, hiszen alig történik bűncselekmény a faluban. Ez nagy dolog a település életében, különösen azért, mert ez egy üdülőfalu, ahol kiemelt fontosságú a bűnmegelőzés és a közbiztonság.

Balogh Tibor rendőr ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kijelentette, a 2017-es évben a faluban hetven ismertté vált bűncselekmény történt, ez 2018-ra majdnem felére, 38-ra csökkent.

Tilcsik István polgármester átadja az iroda kulcsát Balogh Tibor rendőr ezredesnek
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Az idei év első kilenc hónapjában ez a szám szintén a felére csökkent az előző évhez képest, jelenleg 18 bűncselekmény vált ismertté a községben. Ezzel Sarud a megyében a bűnügyileg kevésbé fertőzött települések közé tartozik – tudatta Balogh Tibor, hozzátéve, folytatják az eddigi munkát, s a lehetőségekhez mérten a körzeti megbízottak még közelebb tudnak kerülni a sarudiakhoz, hiszen az egyik legfontosabb feladatuk, hogy a település vérkeringésében teljesen benne legyenek.

Suszter Zsolt rendőr alezredes, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság vezetője arról szólt, Sarud hazánk negyedik legforgalmasabb idegenforgalmi desztinációjában fekszik, a Tisza-tó partján. Jellemző a térségre, hogy dinamikusan fejlődik, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 106 ezer vendégéjszakát töltöttek Sarudon és Poroszlón, s közel hatvanezer kerékpárost regisztráltak a gáton.

– Folyamatosan fejlesztik a Tisza-tavat. A helyi önkormányzatnak és vállalkozásoknak köszönhetően a szabadvízi strand minőségi szolgáltatásait egyre többen veszik igénybe, s a jövőben az idegenforgalom, ezáltal a közúti forgalom tartós növekedése prognosztizálható. Célunk, hogy itt állandó rendőri jelenlétet biztosítsunk – mondta.

Ismertette, a Tisza-tavat körülölelő megyék együttműködnek, s megfelelően összefogják a rendőri egységeket. A Tisza-tó melletti településeken – Poroszló, Újlőrincfalva, Sarud – négy körzeti megbízott, egy kutyavezető és egy szolgálati kutya teljesít állandó jelleggel szolgálatot. Sarudon és Újlőrincfalván a körzeti megbízotti feladatokat Szabó József rendőr törzszászlós, illetve Zsák László rendőr főtörzsőrmester látja el, akik a most átadott épületet használják majd, amely az önkormányzat felajánlásának köszönhetően klimatizált és alkalmas a teljes körű elektronikus ügyintézésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában