megnyitó

2019.11.19. 15:44

A fogyatékkal élők integrációját segítik az Önálló életviteli centrumok Hevesben

A kormányzattal összhangban a megyei grémium is fontosnak tartja a fogyatékkal élők integrálását a társadalomba.

G. Zs.

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

A fogyatékkal élők integrációját segíti az Önálló életviteli centrumok létrehozása, mely megyénkben is igen népszerű volt az érintettek körében.

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kedden a Városháza dísztermében ünnepélyesen megnyitották az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) Heves megyei Önálló életviteli centrumát.

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, a kormányzattal összhangban a megyei grémium is fontosnak tartja a fogyatékkal élők integrálását a társadalomba.

Az ÉFOÉSZ országos programjának részeként az Önálló életviteli centrumokban a fogyatékkal élők különféle workshopokon vettek részt, melyeken számos segítséget kaptak abban, hogy mindennapjaikat meg tudják szervezni és egyedül is jobban érvényesüljenek.

Szűkebb hazánkban 70-en vettek részt a programban, ők a rendezvény végén tanúsítványt kaptak. Radics Istvánné, a szervezet Heves megyei elnöke hangsúlyozta, a projekt végeztével is várják majd a fiatalokat különböző életviteli foglalkozásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában