beruházások

2019.11.06. 13:30

A jegyző távozik, a felújítások rendben zajlanak Lőrinciben

A jegyző távozásától az óvoda felújításának folytatásáig megannyi esemény foglalkoztatja e napokban a helyi közvéleményt.

Tari Ottó

Hamarosan átadhatják a több mint három kilométeren át felújított kerékpárutat

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tari Ottó

Noha a képviselő-testület még csak az alakuló ülésen van túl, a településen máris számos közéleti esemény foglalkoztatja a helyieket. Ezek egyike, hogy Schottner Norbert jegyző bejelentette távozását. Úgy tudjuk, a hivatal munkatársainak már be is jelentette, hogy november közepétől más településen vállal munkát. Szerettük volna személyesen is megkérdezni döntése indokairól, de nem sikerült elérnünk őt.

Ugyancsak nagymértékben foglalkoztatja a közvéleményt a Rákóczi úti óvoda helyzete. Az épület felújítása a nyár végén elkezdődött, ám négy héttel ezelőtt leálltak a munkálatokkal. Víg Zoltán polgármester elmondta: a kivitelező tájékoztatása szerint nem áll rendelkezésre a folytatáshoz szükséges polikarbonát elnevezésű anyag – ami az átlátszó tetőfedéshez szükséges –, ezért a felbontott födémszerkezetet nejlonfóliával borították, így a gyerekek továbbra is zavartalanul járhatnak az intézménybe.

Hamarosan átadhatják a több mint három kilométeren át felújított kerékpárutat
Fotó: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Jó hír viszont, hogy hamarosan elkészül a selypi városrésztől a városközpontig a kerékpárút felújítása. Már csak az utolsó szakasz aszfaltozása van hátra, majd a vízelvezető árok kiépítése után – ha csak az időjárás nem szól közbe, várhatóan e hónap végén – átadhatják a beruházást. Jól halad a piac építése is, aminek a határideje de­cember vége, de a villamos hálózatra előreláthatólag csak tavasszal kötik rá az épületet, így akkortól veheti igénybe a szolgáltatásokat a lakosság. A felújított főtér többi része ezzel szemben már november végére elkészülhet. Itt megint az időjárás szólhat közbe: ha minden kedvezően alakul, akár már az első adventi vasárnapon itt tarthatják meg az ünnepséget. Utóbbi néhány napon belül kiderül.

Víg Zoltán polgármester végül arról is tájékoztatott, hogy a jövő héten elkezdődhet a Zöld város-program második üteme, amely a Mátravidéki Erőmű lakótelepét érinti. Még ebben az évben felújítják a járdát, jövő tavasszal pedig a főtér rendbetételével folytatódhat a munka.

Bera Péter megtartja mandátumát

Az önkormányzati választásokat követően sokakat foglakoztatott a képviselő-testület összetételének alakulása. A polgármesterrel együtt kilenctagú grémium egyelőre még csak az alakuló ülést tartotta meg, további érdemi döntéseket viszont csak akkor hozhatnak majd, ha minden megválasztott városvezető leadja az úgynevezett „nullás” igazolást arra vonatkozóan, hogy nincs köztartozása. Erre november 12-ig van lehetőség. Utóbbi kapcsán elterjedt, hogy a volt cukorgyár egyik tulajdonosa, Bera Péter ennél fogva inkább lemond mandátumáról, semmint hogy kiegyenlítse a számlát, de a hír nem fedi a valóságot. Érdeklődésünkre a számottevő mennyiségű vokssal a testületbe jutott Bera Péter közölte: ez a bizalom oly jelentőségű számára, aminek fegyelembe vételével fel sem merült benne, hogy cserben hagyja választóit, ezért a napokban már be is fizette a kérdéses összeget. Reméli, hogy a pénzt a városrészek fejlesztésére fordítja a képviselő-testület – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában