segítség

2019.11.18. 20:00

A leukémiás Máté édesanyja őszintén vallott arról, mennyire megérintette az egri összefogás

A sok más – eddig már megrendezett – program mellett hamarosan jótékonysági hangversenyt is rendeznek Kovács Máté gyógyulásáért. A leukémiás kisfiú édesanyja portálunknak beszélt érzéseiről.

Heol

Jótékonysági hangversenyt rendeznek a leukémiával küzdő Kovács Máté gyógyulása érdekében, melyre november 20-án, szerdán 17:30-tól kerül sor az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános iskola TISZK termében. Közreműködik a Vocalissimo Énekegyüttes, Dusík István-zongora, Szabó Dávid-szaxofon, Gravrucza Nagy László-gitár, ének és a Melódia Kamarakórus.

November 20-án délután az egri polgármesteri hivatalban egyébként sütivásár lesz, a Movember hónap apropóján szervezett férfi egészségügyi program kísérőrendezvényeként, 27-én 19 órától a török Tokat Belediye Plevne ellen játszik a Vegyész RC Kazincbarcika a Don Bosco Sportközpontban, ők a találkozó előtt és alatt várnak majd adományokat, szintén az egri kisfiú gyógyulását segítendő. A Harlekin Bábszínház pedig december 13-i szépasszonyvölgyi adventi programján gyűjt majd Máténak.

– Hihetetlen számomra, hogy ez alatt a bő egy hónap alatt már 70 millió forintot sikerült összegyűjtenünk – mesélte Kissík Katalin, Máté édesanyja. – Nem igazán tudom szavakkal kifejezni, hogy milyen csodálatos az a rengeteg támogatás és szeretet amit kapunk. Jó látni egy olyan összefogást ami így megmozgat mindenkit, barátokat, ismerősöket, ismeretleneket, akár még a gyerekeket is. E a példát látva remélhetőleg ezt fogják továbbvinni felnőttkorukra, és megtapasztalják milyen jó érzés segíteni. Hihetetlen számomra – anyaként és emberként is – hogy Máté ennyi embert megmozgatott. Nagyon köszönjük az eddigi segítséget és támogatást!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, sikerrel zárult a múltheti jótékonysági sütivásár, amelyen majd' 3 milliót gyűjtött össze a Kormos Sándorné által vezetett önkéntes csoport. Szombaton a Bitskey Aladár Uszodában az Eger-OSC vízilabda-mérkőzés előtt vette kezdetét az adománygyűjtés, vasárnap pedig az Agria Parkban várták az adakozókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában