siker

2019.11.13. 18:12

A pénzügyi verseny következő fordulójába jutottak az andrássys diákok

A PénzSztár verseny regionális döntőjébe jutottak az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium diákjai.

M. H.

Szép siker a közgésektől, jöhet az új megméretés. Beküldött fotó

Fotó:

Bárány Péter, Bodnár Ferenc, Bódi Ákos, valamint Kocsis Balázs 12. B osztályos tanulók a Budapest Bank, a NAV és a Gazdasági Versenyhivatal által hetedik éve megrendezett PénzSztár verseny megyei döntőjében első helyezést értek el, így a regionális döntőbe jutottak. E kiváló eredmény elérésében Hankóczyné Hák Zsófia tanárnő segítette a fiúkat. Az újabb megmérettetés november 21-én lesz.

Szép siker a közgésektől, jöhet az új megméretés. Beküldött fotó

A PénzSztár vetélkedő elsődleges célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára. Mindemellett játékos formában mérje a tudásukat és tovább bővítse a műveltségüket. Egyúttal olyan kompetenciákat – például csapatmunka, kritikus szövegértés, érvelés vagy éppen prezentációs készség – is fejlesszen, amelyek a XXI. században ugyancsak nélkülözhetetlenek. Ennek megfelelően a megyei selejtezőben is változatos feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában