költészet

2019.11.28. 17:09

Ady Endréé volt a főszerep az EKE-n

Az egész napos tanácskozást a Bölcsészettudományi és Művészeti Karának Irodalomtudományi Tanszéke, illetve az Alkalmazott Kultúra- és Drámatudományi Kutatócsoport hívta életre.

G. Zs.

– Ady egyszerre olyan költő, akinek műveit és verseit ismerni kell, életművének és költeményeinek tanítása mai napig is kihívást jelentenek a pedagógusok számára, negatív és pozitív értelemben egyaránt – beszélt a csütörtöki konferenciáról annak szervezője, dr Szentesi Zsolt, főiskolai tanár.

Ady Endre a középiskolai oktatás középpontjában áll, és az egyetem magyar szakán is kiemelt szerepet kap, ezért is rendezték meg az Ady100 című tudományos konferenciát a költő halálának centenáriumán az Eszterházy Károly Egyetemen. Az egész napos tanácskozást a Bölcsészettudományi és Művészeti Karának Irodalomtudományi Tanszéke, illetve az Alkalmazott Kultúra- és Drámatudományi Kutatócsoport hívta életre.

A konferencia kétirányú volt. Egyrészt a szaktudomány legújabb eredményire fókuszáltak az előadók, így volt szó a költő megítéléséről is. Másrészről, mivel az egyetem pedagógusképző intézmény is, Ady Endre tanítása, taníthatósága kapcsán fókuszba került, hogyan tudnak újabb irodalmi módszertanokat létrehozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában