Segítsünk!

2019.11.13. 17:30

Eger megmutathatja, mekkora szíve van: 3 program 3 nap alatt a leukémiás Mátéért

Péntektől vasárnapig három egri helyszínen is lesz lehetőség a fiatal fiú gyógyulásának támogatására.

Heol

A 13 éves Kovács Máténál kétéves korában leukémiát diagnosztizáltak. A fiatal fiú és családja számára az elmúlt tizenegy év a betegséggel való küzdelemről szólt, viszont most esélyt kaphat a gyógyulásra egy izraeli gyógykezelés lehetőségével. A terápia összege 80 millió forint, amivel a fiú gyógyulási esélyei az itthon elérhető terápiákhoz képest megsokszorozódna, hiszen 80 százalékos a várható gyógyulási arány.

Pénteken az egri Szentmarjay Tibor Város Stadionban sportolva támogathatják Mátét. A szervezők, arra kérik a résztvevőket, hogy minden lefutott kör után 100 forintot dobjanak a kihelyezett perselybe.

Hétvégén is lesz lehetőség Máté gyógyulását támogatni, szombaton 15:44-kor az Eger-Osc vízilabda-mérkőzés előtt veszi kezdetét a jótékonysági sütivásár, melynek teljes bevételével Máté gyógyulását segíthetik az adakozók. Vasárnap az Agria Park földszinti információs pultjánál kóstolhatnak majd sós, édes, habos és gyümölcsös finomságokat egy jó ügy érdekében.

Az édesanya korábban elmondta, eddig mindent meg tudtunk oldani önerőből, nem kértünk segítséget, de Máté az egyetlen fiunk, és szeretnénk minden lehetőséget megadni neki, hogy meggyógyulhasson.

Az elmúlt hetekben rengetegen csatlakoztak az adománygyűjtéshez, aminek köszönhetően a nyolcvanmillió forint 77 százaléka gyűlt össze – olvasható az Összefogás Kovács Máté gyógyulásáért facebook oldalán.

További programokról és az összefogásról korábbi cikkünkben is olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában