Útviszonyok

2019.11.13. 15:23

Felkészültek a fagyos, havas napokra Egerben is

A Városgondozás Eger Kft. huszonnégy órás hóügyelettel segíti a tájékozódást.

B. K.

Fotó: Daniel Beran

A Városgondozás Eger Kft. az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés keretében végzi a téli hó és síkosság-mentesítési feladatokat. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón Forgó János, a társaság igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy első körben mindig a főközlekedési utakat tisztítják meg, a buszútvonalakat, valamint mentők, tűzoltóság és a rendőrség számára biztosítják a járhatóságot. A második kategóriába tartoznak a meredek utcák, itt az előzőekhez hasonlóan hótolást és síkosságmentesítést is végeznek. A harmadik kategóriában az egyéb mellékutcák szerepelnek, ahová csak akkor indulnak el a gépekkel, ha a hó vastagsága eléri az 5-8 centimétert.

Forgalomtól elzárt területen és magánutakon nem végeznek síkosságmentesítést. Azt is kiemelte, hogy a magántulajdonú ingatlanok előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonosok vagy az ingatlan üzemeltetőjének feladata.

Hóügyeleti szolgálatot is működtetnek, mely a nap 24 órájában hívható Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A télre felkészültek, összesen 14 géppel folyamatos készenlétben vannak, és amennyiben szükséges, a teljes gépparkkal jelen lesznek a város minden területén. Az időjárási előrejelzéseket figyelembe véve a szükséges időben a kellő létszámú géppel az utak elősózását is elvégzik. Mindezek mellett a kézi takarítók a buszmegállók, járdák, lépcsők síkosságmentesítését végzik.

Hóügyeleti szolgálatot is működtetnek, mely a nap 24 órájában hívható a 36/200-056, valamint a 06-30/884-8365 telefonszámokon.

Az elmúlt évhez hasonlóan a cég felkészült arra, hogy Eger városában a téli hóhelyzetet megfelelő szinten kezelik, de a folyamatos, több napon át tartó nagy mennyiségű havazás esetén kérik a lakosság türelmét és együttműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában