Hubertus-nap

2019.11.03. 08:59

Hatvanban a vadászat lesz most terítéken

Természeti kincseink terítéken, ezzel a címmel kínálnak egész napos programot november 3-án, a hatvani Grassalkovich-kastélyban.

G. Zs.

A Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban megrendezendő Hubertus-nap célja, hogy közelebb hozza a vendégeket a vadászok zárt világához.

A kastély már reggel kilenckor kitárja kapuit az érdeklődők előtt. Vadgazdálkodási vetélkedő, íjászbemutató, kézműves-foglalkozás és két koncert is lesz. A kastély belső udvarán délelőtt tíz órától az Országos Magyar Vadászkamara szakemberei vadászkutyafajtákról és az állatok feladatairól tartanak előadást, szó lesz a magyar agárról és az alpesi tacskókopóról is. A kutyákról gazdáik mesélnek.

Tizenegy órától az Egyházasdengelegi Hagyományőrző Egyesület íjászbemutatóját tekinthetik meg, és kipróbálhatják a fegyvereket.

A kastély dísztermében délután három órától a Corelli 60 növendékkoncertjét hallgathatják meg az esemény résztvevői, majd pedig a Debreceni Kürtkvartett hangversenyével zárják a nap programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában