segítség

2019.11.29. 15:37

Jótékonysági borkóstolót tartanak Verpeléten

4 borászat – a Varsányi Pincészet, a Petrény Pincészet, a Főczény Pincészet és a Balga Családi Pincészet – fogott össze azért, hogy jótékonysági borkóstolót tartsanak Verpeléten. A pár éve indult közös borkóstolónak most először lesz nemes ügy az apropója: a teljes bevételt Kovács Máté gyógyulására ajánlják fel.

Heol

-Idén lesz 4 éves a kezdeményezés, amit Verpeléten indítottunk. Eleinte csupán annyi volt a célunk, hogy a helyi borászok megmutathassák magukat a környékbelieknek” – magyarázza Varsányi Katalin, a Varsányi Pincészet tulajdonosa. Kis kikapcsolódásnak szántuk. Szerettük volna, hogy mindazok, akik helybeliek, esetleg ismernek minket, ne csak a szőlőtermesztés oldalát lássák a munkánknak, hanem a borainkat is megismerjék és azt, hogy mi történik velünk Verpelét határain kívül” – mondja Varsányi.

-Az évek során úgy alakult, hogy általában Márton nap környékén a résztvevő pincészetek bemutatták az új tételeiket, majd a következő hetekben hívtak egy-egy vendégborászt is. Mi Tokajból hívtunk, de jöttek Feldebrőről, a Mátrából illetve bemutatkozott egy gyümölcsbort készítő borászat is – idézi fel a boros szakember.

-Így jött el az idei, negyedik év. Mindannyian egyetértettek abban, hogy folytatni szeretnék a borkóstolók sorozatát. Ám ezúttal felmerült az ötlet, hogyha már ilyen népszerű a rendezvény, akkor érdemes lehet egy jó ügy mellé is odaállni, szerettünk volna segíteni. Mindannyian ismertük az egri kisfiú történetét, aki már hosszú ideje küzd a súlyos betegségével. Egyetértettünk abban, hogy idén rajta próbálunk segíteni, vagy legalább valamennyi támogatást nyújtani – mondja Varsányi.

Így a hagyományos borkóstoló idei teljes bevételét a leukémiás kisfiú javára ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában