honvédelmi nevelés

2019.11.06. 18:50

Kadetteket avattak a Wignerben

Kadett avatót tartott a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium szerdán.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

Az ünnepségen Busák István igazgató köszöntötte a kadett-jelölteket, majd a honvédelmi nevelést célzó Kadét programban résztvevő diákok maguk közé fogadták a kilencedikes tanulókat.

 

A Magyar Honvédség 2019-ben két évfordulót ünnepel, hetven évvel ezelőtt alakult meg a NATO, hazánk pedig húsz éve lett a szervezet tagja. A Wigner középiskola a Magyar Honvédséggel együttműködve Eger történeti és katonai hagyományait ápolva kiemelkedő feladatának tartja a hazafias nevelés népszerűsítését. Az országos kadét program keretében az intézmény diákjai 2011 óta tanulhatnak katonai, illetve honvédelmi alapismereteket, az elmúlt években önkéntes tartalékosok, altiszt- és tiszt-jelöltek kerültek ki soraikból. A volt diákok közül többen is jelenleg a Magyar Honvédségnél teljesítenek szolgálatot hazánkban és a határon túl is.

A rendezvényt többek között tiszteletét tette dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, Mirkóczki Ádám polgármester és Berecz Mátyás alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában