Magyar Kultúra Napja

2019.11.11. 12:48

Kitüntetésre vár javaslatokat az egri önkormányzat

Még néhány napig, pontosan november 15-ig várja a javaslatokat a megyeszékhely önkormányzata a Magyar Kultúra Napján átadandó kitüntetésekre.

M. H.

Az elismerések adományozására bárki tehet indoklással ellátott javaslatot – tájékoztatott közleményben Pócsik Attila, koordinációs referens. Az egyik ilyen a Pro Agria szakmai díj. Ez a kultúra – a művészetek, a közművelődés, valamint a közgyűjtemények – területén kiemelkedő vagy tartósan magas színvonalú tevékenységet végző alkotónak, előadónak, illetve szakembernek adható. A másik a Gárdonyi Géza Díj. Ezt a kitüntetést Egerben élő, egri lakóhellyel rendelkező művészeti tevékenységét bármely művészeti ág területén legalább huszonöt éve sikeresen, magas színvonalon folytató művésznek adják. A díjat egy alkalommal legfeljebb ketten kaphatják meg továbbá a díjban egyidejűleg legfeljebb tíz ember részesülhet.

Van egy harmadik kitüntetés is, melyre javaslatokat várnak, ez a Kiváló Munkáért kitüntetés. A címre az az ember válik érdemessé, aki szakterületén kimagasló eredményt ért el, amivel kivívta a munkáltató, a munkatársak, mások megbecsülését, illetve elismerését. A tájékoztatás szerint a részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását a városi közgyűlés a helyi kitüntetések, díjak, elismerő címek alapításáról és adományozásáról önkormányzati rendelete szóló 2011-es tartalmazza, mely az www.eger.hu honlapon megtalálható. Az írásban foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, amelyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, a megyeszékhely polgármesteri hivatalában – 3300 Eger, Dobó tér 2. – lehet benyújtani, vagy e-mailben a [email protected] címre a fent megjelölt időpontig – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában