Kerekasztal beszélgetés

2019.11.06. 19:47

Már szervezik a Civil Randevút

– A civil társadalom megerősítésén munkálkodunk és azon, hogy a közgyűlés alapokmányát átdolgozzuk – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a város polgármestere az Egri Civil Kerekasztal soros ülésén.

G. Zs.

A szerda délutáni eseményen elhangzott, a jövőben szeretnék, ha a civil szervezetek nemcsak a bizottságokba adnának tagokat, hanem a közgyűlésen érdemben részt vennének, így a delegáltak minden napirendi pontban tanácskozási joggal élhetnének. Kérte a civileket, hogy segítsék a városvezetés munkáját szakmai meglátásaikkal. Az elektronikus népszavazást is megemlítette a polgármester, ha ez megvalósul, itt is számít majd a civil szervezetek javaslatira.

A napirendi pontok között szerepelt új delegált választása a Városképi és Környezetvédelmi Bizottságba, ugyanis Rittenbacher Ödön a Városgazdálkodási Bizottságban kapott helyet. Helyére a civil kerekasztal egyhangúan dr. Kárász Imrét szavazta meg. A tanácskozás végén a 2020 januárjában tizenharmadik alkalommal megrendezendő Civil Randevú került a középpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában