Bursa Hungarica

2019.11.02. 17:30

Még lehet jelentkezni a hátrányos helyzetű fiatalokat segítő ösztöndíjra Egerben

A jelentkezések benyújtásának határideje november 5.

M. H.

Az egri önkormányzat 2020-ra is kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot. A jelentkezések benyújtásának határideje november 5. Az A típusú ösztöndíjra az Eger önkormányzatának illetékességi területén a kiírás idején a 27. életévüket be nem töltött, egri lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek. Azok pályázhatnak, akik felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonyban, teljes idejű, nappali tagozatos, alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben tanulnak, illetve mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A B típusú ösztöndíjnál is 27 év a felső korhatár. Erre szintén az egri lakóhellyel bíró, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik a mostani tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások. Pályázhatnak a felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek is, akik a 2020/2021-es tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben nappalin kívánnak alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alap- vagy osztatlan képzésben, netán felsőoktatási szakképzésben részt venni.

A személyes és egyéb adatok rögzítése után a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva kell eljuttatni postán az egri polgármesteri hivatal jogi és hatósági iroda szociális csoportjához a Dobó tér 2. címre, de személyesen is bevihetik a Kossuth Lajos u. 28. alatti ügyfélszolgálathoz. Ügyeljenek rá, hogy a pályázat csak a kiírásban meghatározott mellékletekkel érvényes.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában